over Advendo

DE VERENIGING ADVENDO

Advendo is een gezellige, sociale club waar we met z’n allen met veel plezier muziek maken.

De brassband Advendo Diever is opgericht in 1924.  Er is destijds voor de naam Advendo gekozen. Je komt deze naam wel vaker tegen bij muziekverenigingen, het staat voor: Aangenaam Door Vriendschap En Nuttig door Oefening. Het leuke is, Advendo is de enige brassband in de provincie Drenthe. (kijk maar eens op deze lijst!) Onze leden variëren in de leeftijd van 13 tot en met 75 jaar.

Advendo is in Diever een niet weg te denken begrip. Denk aan ons jaarlijks donateursconcert, begeleiding bij kerkdiensten, koningsdag, muzikale ondersteuning van de 4 mei herdenking, deelname aan Sfeervol Diever vanuit café Brinkzicht, muzikale omlijsting van de zomeravondmarkten, en verscheidene bijdragen aan culturele en gemeentelijke evenementen. En natuurlijk komen ook veel van onze leden uit Diever. Daarnaast ondersteunen bijna 500 donateurs uit de Diever en omstreken onze vereniging.

Het repertoire varieert van gedragen koralen tot moderne filmmuziek. De optredens zijn even veelzijdig als het repertoire. De verscheidenheid in het repertoire biedt uitdaging op het gebied van klank en techniek en is voor het publiek gewoon heel erg mooi om naar te luisteren. Advendo geeft met regelmaat concerten op uitnodiging en daarnaast neemt zij deel aan festivals en een enkel concours.

Er wordt iedere woensdagavond gerepeteerd in de zaal van café Brinkzicht te Diever van 19:45 uur tot 21:45 uur onder leiding van de dirigent Angelica Braam. Heb je zin om een keer te komen luisteren? Neem dan even contact met ons op.

Café Brinkzicht in Diever