jeugdorkest

Het jeugdorkest van Advendo is bedoeld als opleidingsorkest voor nieuwe leerlingen. Ze merken wat wel en niet werkt als je speelt in een orkest en leren alles over samen spelen met de diverse instrumenten en verschillende stemmen binnen orkestverband. Ze maken muziek op hun eigen niveau en regelmatig laten ze dit horen tijdens optredens. Stap voor stap worden ze voorbereid om deel te nemen aan het grote orkest, of dit gebeurt inmiddels al.

Sinds 2016 is het jeugdorkest van Advendo opgegaan in een gezamenlijk jeugdorkest van Advendo, VCE Westerveld uit Wapse en Swingband Havelte, inclusief een eigen slagwerkensemble. Het jeugdorkest heeft een eigen naam, dat is Muziek Kids Westerveld en is te vinden op facebook. Op deze pagina vind je ook alles over het slagwerkensemble, de Drummers in de Dop, en wanneer zij optreden.

De Muziek Kids Westerveld is de kweekvijver voor jong muzikaal talent voor de drie orkesten uit gemeente Westerveld. De meeste kinderen krijgen les van docenten via Scala Centrum voor de Kunsten. Sinds januari 2018 staan de MKW onder leiding van dirigent Jennifer Krale. De Drummers in de Dop musiceren onder leiding van Petra Dijkstra.