Compositie

Advendo heeft trombonist-componist-dirigent Peter Kleine Schaars gevraagd een compositie van 10 minuten te schrijven voor haar verjaardag.  Aangezien Peter zelf al zijn hele leven als trombonist, dirigent en componist werkt is hij bij uitstek geschikt om iets speciaal voor Advendo te schrijven. Peter Kleine Schaars heeft het orkest leren kennen tijdens tenminste meerdere repetities en heeft een mooi, goed speelbaar én uitdagend werk van 10 minuten geschreven.

Het  werk bevat referenties naar verleden, heden en toekomst van Advendo.  Ook heeft de componist verwijzingen naar het dorp Diever verwerkt in de compositie, zoals bijvoorbeeld de prehistorische geschiedenis van de regio en de Shakespeare-traditie van Diever.

Het stuk is in eerste instantie exclusief voor Advendo, maar komt na het jubileumjaar op de markt voor iedereen.  Het wordt uitgegeven bij uitgeverij De Haske. Zo dragen we ook bij aan een nieuw repertoire voor brassbands. Voor onszelf blijft het een tastbare herinnering aan een bijzonder jubileum.