Geschiedenis

In oktober 1924 is de Christelijke Muziekvereniging Advendo opgericht. Daarvan is het 100 jaar oude vaandel het enige tastbare bewijs.

Door de jaren heen is Advendo regelmatig veranderd van samenstelling en grootte. In 1924 begon de vereniging als harmonieorkest. In de jaren ‘70 werd de bezetting van de klarinetten steeds minder en daarom is in 1977 besloten om verder te gaan als Brassband, bestaand uit 25 koperinstrumenten en slagwerk. Van de jaren ‘90 tot ongeveer 2010 bestond naast de brassband ook jongerenband Color Guards en een Mallet Showband.

Door fluctuatie in het aantal jonge leden en wisseling van muzikale leiding heeft de vereniging in 2012 besloten alleen door te gaan als Brassband.

Sinds 2012 staat de vereniging tot tevredenheid onder leiding van Angelica Braam en is het aantal leden stabiel. De sfeer is goed en het repertoire is zeer afwisselend. Van koralen en klassiek brassband-repertoire tot filmmuziek, musical en pop. Voor elk wat wils dus.

Nu bestaat het orkest in 2024 dus 100 jaar! Dat vieren we uitgebreid met een gevarieerd programma door het hele jaar heen. Het programma is te vinden onder 100 jaar bestaan Advendo.

Componist Peter Kleine Schaars componeert een nieuw stuk van 10 minuten, speciaal voor ons! Het zal voor het eerst te horen zijn op ons jubileumconcert op 5 oktober 2024

We hopen je te zien bij een van de evenementen in 2024!